Több, mint aminek látszik

2024. október 13. 09:01 - Ádám (Ben)

Álca inkvizíció

„Keress. Ölj. Tisztíts. ” – A D.J.D. jelmondata

A Decepticon Justice Division, avagy az Álca Igazságügyi Divízió (DJD) egy olyan részlege az Álca hadseregnek, amely az igazságszolgáltatással foglalkozik. Ezt persze nem a szó legnemesebb vonatkozásában kell érteni. Ők ugyanis olyan dezertáló és bujkáló Álcák felkutatásával és változatos módokon történő kivégzésével foglalkoznak, akik ellenszegültek Megatron parancsainak, vagy letértek az „útról”. A DJD tevékenységénék hatékonyságát jelöletlen sírok ezrei, tízezrei bizonyítják, feltéve, hogy az áldozatból maradt annyi, ami elegendő egy temetéséhez.

4489064-1420391097-15514.jpg

Ha az Álca vagy és a Megatroni-propaganda árulója, esetleg dezertőr, netán transzgresszor, akkor haver megszívtad az olajoskannát, mert jó eséllyel rákerültél a Listára, amelyen azoknak a nevei állnak, akik megkérdőjelezték Megatron uralmát. A nagy hadúr pedig akaratának végrehajtásához megtalálta a legalkalmasabb alakváltókat. Ha a pletykáknak hihetünk, mindig megtalálják a zsákmányt, és a lehető legpiszkosabb módon kivégzik őket, hogy példát statuáljanak rajtuk keresztül. Számos alakváltó a DJD tagjai közül élő kínzóeszköz, vagyis a borzalmas fájdalom eszközeivé képesek átalakulni. Oly félelmetes a hírnevük, hogy sok Álca előnyben részesíti a öngyilkosságot, mintsem a DJD megtalálja őket helyett... ám sajnos sok Álca csak akkor tudja meg, hogy a Listán voltak, amikor a végrehajtó alakulat megérkezik. Nyilvánvalóan ezért rendkívül népszerűtlenek az alakváltók körében, sokan csak azt csodálják, hogy milyen alacsony szintű szabálysértés is feljuttat az átkozott Listára.

vn57fu9twopa1.jpg

A csoport tagjainak összetétele az évek során sikat változott, de az öt alapvető tag mindig ugyanazokat a kódneveket használja: az első öt kibertroni város nevét, amelyek elsőként estek el az Álcák előtt. Ha egy tag meghal, egy másik Álcát választanak ki, hogy átvegye a helyét és a nevét. Csak a csoport vezetője, Tarn, ismert úgy, hogy a csoportban a kezdetektől részt vett. Mellette gyakran felbukkanó tagok még Helex, Kaon, Tesarus, 113-as Ügynök (korábban „Vos”, most „A Háziállat”), Vos és Nickel.

Bár elsősorban a lázadó Decepticonok megölésével foglalkoznak, imádnak Autobotokat is ölni. Ennek ellenére szigorú utasításokat kaptak, hogy semleges kibertroniakkal ne szálljanak szembe. Mivel mind Megatronnak, mind Tarnak van hajlama a színházias előadásmódra, a csoport szigorú forgatókönyvet követett műveleteik során, először erejüket fitogtatva űzni kezdik az áldozataikat, akit csak akkor ölnek meg, amikor a nyomorult a rettegéstől már rimánkodik a halálért. A D.J.D. belső struktúrája azonban nagyon bürokratikus volt, Tarn folyamatosan teljesítményfelülvizsgálatoknak, egészségügyi és biztonsági ellenőrzéseknek vetette alá álcáit, és rendszeres imaórát rendelt el Megatron szobrainál!

hjmqupnqmvrc1.jpeg

Nem csoda hát, hogy amikor Megatron az IDW képregenyeinek történetfolyamán egy időben autobot lett (igen, ilyen is volt), Tarn hite megrendült vezérében, és önkezével készült kioltani saját életét. Mielőtt azonban túladagolta volna magát a mérgező nukleonnal, ráeszmélt egy sokkal jobb lehetőségre. A Tarn találkozót szervezett a hűtlen Deathsaurus-szal, nem azért, hogy megölelje őt, hanem hogy szövetkezzen vele. Cserébe ő és minden katonája törölve lennének A Listáról. Némi kezdeti súrlódás után Deathsaurus beleegyezett az együttműködésbe. Miután a DJD-t Deathsaurus seregének hozzáadásával megerősítették, Tarn kijelentette új céljukat: megölni a hűtlen Megatront és minden társát a Lost Light fedélzetén. Megatron megátkozta a DJD-t, amiért elrontották az esélyét a megtisztulásra, majd aktivált egy antianyag bombát a harc közben, amely széttépte őket. A Decepticon Justice Division így elenyészett. A Nagy Háború alatt a DJD az Iaconban található Mandala épületében működött Soundwave felügyelete alatt. A háború vége után három évszázaddal Kaon és Tesarus szobrai még mindig ott álltak a Mandala folyosóin, emlékezve tetteikre.

mtmte-decepticon-justice-division.png

A DJD vezetője, Tarn, egy beteg fasz. Kultúrával öl meg... és erőszakkal is. Tarn egy szókimondó Álca. Semmi sem ad neki nagyobb örömet, mint gyönyörű zenét játszani, miközben lírai idézeteket mormol Megatron filozófiai műveiből. Általában akkor hódol ezeknek a örömöknek, amikor éppen speciálisan modulált hangfeldolgozóját használja, hogy a DJD legújabb vétkesének szikráját öngyilkosságra késztesse. Tarn megtestesíti a csapat mentalitását. Elkötelezett a Megatron ügye iránt, sőt annyira, hogy az Álca jelvényt a saját arclemezére heggesztette. Nincs olyan hűtlen, vagy gyáva, aki el tudna menekülni előle.

Megjelenése ellenére Tarn tele van ellentmondásokkal. Magát a DJD központi oszlopának tartva, éppen olyan brutálisan erőszakos tud lenni, mint bármelyik másik Álca, de bürokrataként látja magát, csapatát pedig adminisztrátoroknak a hivatali gépezetben. Úgy véli, tettei teljesen indokoltak, mégis gondolatai néha állandó önmegtagadás állandó áralmlását képezik. Keményen dolgozik, hogy szigorú, de igazságos csapatit vezessen, és nem veti meg az elfogulatlan, rászoruló kóborok befogadását sem. Másrészről az összes gondolata a kifinomultságról és kontrollról szól, Tarn könnyedén át tud változni az életveszélyes agressziótól a legkisebb provokáció hatására. A függőségei miatt már évekkel ezelőtt kiégett az eredeti átalakító fogaskereke, és a erőnlétnövelő Nuke-ra való támaszkodása vezethet ahhoz, hogy elveszti önmagát a erőszak iránti vágyában. És kétségtelen, hogy bármennyire is próbálja magát meggyőzni a ellenkezőjéről, Tarn egy igazi szociopata gyilkos. Végül az, hogy Tarn egy szörnyeteg-e vagy sem, lényegtelen. Az Álca ügy iránti teljes elkötelezettsége azt jelenti, hogy gondoskodni fog arról, hogy mindenkit, aki elgondolkodna nemes céljainak elhagyásáról, átjárjon a Megatron iránti félelem.

taai08i59tz41.jpg

Erdetei nevén Damus egy kivételesen erős képességgel rendelkezik. Pusztán az érintésével működésképtelenné teheti a nem érző gépeket, ám ez minden alkalommal fájdalmat okoz neki. A háború előtt Damus a Jhiaxian Advanced Technology Akadémiára járt, ahol valószínűleg megpróbálták elemezni az agyhullám-mintáit, és státuszát titokban tartották a Szenátus és a Funkcionista Tanács előtt.

Valamikor átlépte a Szenátust, és empuratának vetették alá: kezét és fejét kicserélték, hogy kiközösíthető legyen. Ettől kezdve, hogy összhangba hozza erejével, magát "Glitch"-nek hívta. Orion Pax kitalált egy tervet egy bomba ellopásához, amit a Matrixnak álcáztak Nominus Prime holttesténél. Egy szenátor barátja felbérelte Damust, Windchargert és Skidset az Akadémiáról, hogy részt vegyenek a rablásban. Damus feladata a tükröző sugarak deaktiválása volt a Primal Basilica felett, és habár némi nehézség adódott, amikor Damus véletlenül blokkolta Skids horogkapcsát az érintésével, a terv sikeres volt.

Miután a szenátus elkezdett darabokra hullani, Damus már új kezeket kapott, és megtanulta használni erejét távolabbról is. Sajnálatos, hogy Orion Pax, vagyis a későbbi Optimusz ajánlotta Glitch-nek olvasásra, ami úgy látszik túl jól sikerült, ugyanis Damus, avagy Glitch az Álca szellemiség rabja lett.

transformers-legends-decepticon-decepticon-justice-division-06c-2.jpg

Hogy mikor és hogyan csatlakozott Damus az Álcákhoz, az ismeretlen, de később Megatron azt állította, hogy szándékosan pont őt mételyezte meg ideológiáival. Elég korán csatlakozott Damus az Álcákhoz, hogy ott legyen Megatron indulásakor a kibernetroni hadjárat kezdetén. Lobe felügyelte az újjjáépítését, Damus ereje és kitartása Prowl szerint ugyanolyan szinten állt, mint Megatroné. Saját állítása szerint az Álcák jelképét azért vette fel az arcára, hogy az Álca felsőbbrendűséget jelképezze vele, legalábbis ezt mondta magának, valójában az volt a célja, hogy senki ne vegye észre, amikor lehunyja a szemét az Álcák brutalitásánál.

Damus a Grindcore börtön parancsnoka lett, ahol kapcsolatba került "Az Égi Szvit" nevű zeneművel, maximális hangerővel játszotta, hogy elnyomja a foglyok sikolyait, akiket beolvasztás általi kivégzés várt. Az egyik foglya, röviddel azután, hogy a börtön olvasztókamrája meghibásodott, az ő régi társa, Skids volt. Damus alkut kötött Skidsszel, hogy megjavítsa azt, mondván, hogy "teleportáló kamra", és 50 foglyot engednek szabadon Grindcore-ból emiatt cserébe. Sikerült becsapnia Skidst, aki Damus körül elég nyugodtnak érezte magát ahhoz, hogy a dicséretet valóban elfogadja, és később több szabadult foglyot is kipréseljen belőle.

Végül Damus mind az ötven foglyot a "teleportáló kamrába" küldte, és kegyetlenül arra kényszerítette Skidst, hogy nézze, ahogy egy csoport foglyot kivégeznek vele, beleértve Skids cellatársát, Quarkot, és őket öntötték a további kivégző egységek létrehozásához használt nyers anyagokba. Damus szándékosan használta az eseményt Skids megtörésére. Miután Damus "Tarn"-ként lett a DJD vezetője (és soha többé nem használta régi nevét), ereje olyannyira fejlődött, hogy hangjával is leállíthatott érző gépeket, irányítása alatt pedig az olvasztókamrák szüntelen dolgoztak. Mindenét alárendelte Megatron feltétlen imádatának, ezért is kattant be, mikor az Álcák vezére oldalt és ideológiát váltott.

Én Ben voltam, sziasztok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: transformers
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kibertron.blog.hu/api/trackback/id/tr1818707016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több, mint aminek látszik
süti beállítások módosítása