Több, mint aminek látszik

2024. október 13. 08:52 - Ádám (Ben)

Acélszív

Nagy rajongója vagyok az első generációnak, de mindamellett egy alternatív univerzumért is odáig vagyok, ez pedig a Hearts of Steel vagyis Acélszívek képregény-minisorozat, amelyet az IDW Publishing adott ki 2006-ban. A 4 részt magába foglaló sorozatot a Hálózsák képregények oldalain el is tudjátok olvasni. Ez volt az első és egyetlen sztori az IDW The Transformers: Evolutions sorozatában. Egy alternatív, első generációs kontinuitásban játszódik, amelyben a Transformers első kapcsolatfelvétele az emberiséggel a 19. század végén, nem pedig a 20. század végén történt meg.

71puwbun6kl_ac_uf894_1000_ql80.jpg

A sorozatot Chuck Dixon írta. Eredetileg Ted McKeever rajzolót kerték fel mellé és elkészítette a legelső rajzot hozzá, amely végül az 1. szám borítója lett, de ismeretlen, valószínűleg kreatív nézeteltérésekből fakadó okokból Guido Guidi vette át a munkát, megtervezve a karakterek új 19. századi formáit, és megrajzolt a négy számból hármat. A harmadik szám Antonio Vasquez és Luis Czerniawski rajzaival készült.

Öt évvel az eredeti mini-sorozat után a kreatív csapat visszatért a Transformers univerzumba, és két számmal csatlakozott az IDW Infestation 2 eseményéhez. 2014-ben a sorozat az X-akták: Conspiracy crossover részeként került át a modern időkbe. Az Infestation első és második felvonása egy hatalmas crossover sztorifolyam volt az IDW akkori összes címében, ezzel rengeteg izgalmas team-up és találkozás jött létre.

daa8f766b74ef2ce928d8ad89718a13c.jpg

Az Acélszívek története azzal kezdődik, hogy az alakváltók csatát vívnak a jégkorszaki Földön, és ennek eredményeként bizarr állati alternatívákat alakját veszik fel. Amikor az éghajlat lehűl, és kitör a jégkorszak, mindkét harcoló oldal a föld alá húzódik, és a mélyhibernáció időszakába lép, amelyből csak a 19. században ébrednek fel. Hamarosan mindkét fél szövetséget köt az emberekkel, és a kor technológiáját felhasználva folytatja a háborút, miközben az Álcák megpróbálják elérni a New York-i villamosenergia-termelő állomást, hogy hadigépezetét megerősítse. John Henry és Mark Twain, valamint más történelmi személyiségek kiemelkedő szerepet játszanak a sorozatban.

my-cast-for-a-potential-hearts-of-steel-style-series-cast-v0-s03dgqvmxt8b1.jpg

Nem lehet pontosan meghatározni, hogy ez a történet mikor játszódik, néhány ellentmondásos információ miatt, amelyek nem egyeznek a valós élettel. A polgárháborút nem említik, tehát nagy valószínűséggel 1865 után történt. Mark Twain 1864 és 1866 között élt San Franciscóban, és úgy tűnik, hogy ott él ebben a történetben. A 4. számban azonban azt állítja, hogy van egy lánya, ami 1872 (Susy Clemens születése) és 1874 (Clara Clemens születése) közé helyezné a történetet. A történet fináléja egy versenyfutásból áll New Yorkba, ahol Thomas Edison elkészült az első villamosenergia-termelő létesítményével; ez biztosan a Pearl Street Station, amely a valóságban 1882-ig nem működött. A folytatás, az Infestation 2 kifejezetten 1888-ban játszódik, és úgy tűnik, hogy a visszatérő emberi karakterek nem öregedtek húsz évet.

transformers-hearts-of-steel-designs-go-hard-v0-3k8crq0n4e1b1.jpg

A történet első néhány oldala azt mutatja, hogy a Transformerek közvetlenül egy (meghatározatlan) jégkorszak előtt érkeztek a Földre, és ott háborút vívtak, majd dinoszauruszokat, óriási rovarokat és (esetleg) más vadállat formákat használtak alternatív módként. Sok főszereplő viseli ezeket a jellegzetes testeket a történet első felében, mielőtt járműalapú formákat öltene. Ez volt a Jégkorszak nagy háborúja.

f690knxkpfx71.jpg

Ebben a történetben a legtöbb Transformers 19. századi mozdonyok és vasúti kocsik formáját ölti, nem pedig 20. századi autókat, repülőgépeket és hasonlókat. Néhány figyelemre méltó kivétel ez alól a Shockwave, aki hajóvá válik, a Scourge, aki léghajóvá változik, és a Keresők, Üstökös vezetésével, akikből kétfedelűek lesznek Az Optimusz csak alvó állapotban jelenik meg, a Megatron pedig egyáltalán nem, bár mindkettő koncepciórajza megtalálható. A Megatron koncepcióterveit elkészítették, de végül nem használtak.

Úgy tűnik, a történetben bemutatott Transformerek nem csak a Föld gépein

transformers-hearts-of-steel-designs-go-hard-v0-9fepup0n4e1b1.jpgek megjelenését veszik át, hanem technológiai szintjét is. A mozdony formájú Űrdongót szén táplálja, Scourge valódi gázzsákot használva repül, Ravage pedig kellően sebezhető ahhoz, hogy egy gázrobbanás is elegendő ahhoz, hogy cselekvőképtelenné tegye.

flbbr82wqaeoxyr_jpg_large.jpg

A történet rendkívül szórakoztató és kiváló alternatívát biztosít azoknak, akik a megszokottól eltérő környezetben is kíváncsiak kedvenc alakváltóikra.

Én Ben voltam, sziasztok!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kibertron.blog.hu/api/trackback/id/tr6518707008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több, mint aminek látszik
süti beállítások módosítása